Diverzifikácia energetického hospodárstva - Pásztorová, Jana, 1960-
Spotreba energie rastie na celom svete. EÚ 25 je závislá na dovoze primárnych energetických zdrojov na 47 percent, v prípade ropy až 77 percent. Približne 90 percent emisií skleníkových plynov v Európe možno pripísať energetike. Obnoviteľné zdroje energie - definície. Môžu byť jedným z riešení, ako zabezpečiť diverzifikáciu a trvalú udržateľnosť ekonomického rozvoja. Biomasa, jej podiel na produkcii elektrickej energie v EÚ z obnoviteľných zdrojov, jej význam. Je potrebné plne využiť potenciál obnoviteľnej energie vo všetkých sektoroch.