Metódy odhadu parametrov simultánnych sústav - Lukáčik, Martin, 1974-
Ekonometria využíva množstvo rozdielnych metód pre odhad parametrov neznámych funkčných vzťahov. Metódy používané v prípade modelov tvorených jednou rovnicou sú základom aj pre metódy, ktoré sa používajú v prípade simultánnych sústav rovníc. Nevyhnutnosťou úpravy pôvodných metód je ich nekonzistentný odhad štrukturálneho tvaru modelu.