Teória hier a ekonómia - Lukáčik, Martin, 1974-
Teória hier zaoberajúca sa štúdiom konfliktých situácií a skúmajúca možné kooperatívne a nekooperatívne správanie agentov. Rozdelenie hier. Klasická ekonomická aplikácia teórie hier - teória oligopolov. Ďalšie aplikácie - opatrenia hospodárskej politiky, obchodné rokovania a aukcie.