Dynamický model duopolu - Mikušová, Nora, 1978-
Problém určenia optimálnej reklamnej stratégie pri zavádzaní nového produktu na trh. Model duopolu, ktorý v sebe zahŕňa Bassov dopytový model, Vidale - Wolfeho a Ozgov reklamný model spolu s kvadratickou mierou výdavkov na reklamu. Použitie algoritmu Tenga a Thompsona, ktorý vychádza z diskrétnej aproximácie maximalizácie Hamiltonovskej funkcie. Metóda môže byť použitá na nájdenie tzv. open - loop Nashovej rovnováhy.