Klasifikace osobnosti podle enneagramu - Mládková, Ludmila
Jedným zo základných pilierov riadenia pracovníka je jeho osobnosť. Manažéri nemôžu osobnosť svojich podriadených zmeniť, môžu však rozvíjať ich silné stránky a využívať ich pri riadení a voľbe motivačných nástrojov. Každý personalista pozná veľa spôsobov a metód, ako hodnotiť osobnosť pracovníkov. Článok je venovaný menej známej klasifikácii a hodnotenia osobnosti, tzv. enneagramu. Základné zásady enneagramu. Schéma typov osobností podľa enneagramu, základné charakteristiky jednotlivých typov., popis osobnostných vlastností. Praktické využitie enneagramu.