Právna úprava legálneho prisťahovalectva v Európskej únii - Hurná, Lucia, 1978-
Prisťahovalci boli a sú prospešní pre členské krajiny EÚ v rôznych oblastiach. Je obtiažne rozvíjať právny rámec spoločenstiev v oblasti legálneho prisťahovalectva. Cieľom príspevku je objasniť historický vývoj a najdôležitejšie právne nástroje upravujúce problematiku legálneho prisťahovalectva v EÚ. Osoby s dlhodobým pobytom. Ekonomická migrácia, migrácia študentov. Jednotný formát povolení na pobyt.