Česko-slovenská cezhraničná spolupráca po roku 1992 - Jurík, Roman
Po rozpade ČSFR (1992) - vznikli dva nové nezávislé štáty - Slovenská republika a Česká republika, ktoré si zachovali veľmi dobré vzťahy, spolupráca medzi obidvoma krajinami. Medzinárodná úprava cezhraničnej spolupráce a právna úprava podľa komunitárneho práva. Vnútroštátna právna úprava v ČR a v SR. Príklady cezhraničnej spolupráce medzi českom a Slovenskom - Euroregión Beskydy, Euroregión Bílé - Biele Karpaty, Euroregión Pomoravie.