Najznámejšie slovenské výrobky - Ryník, Jozef
V minulosti platilo, že to, čo vychádzalo zo slovenských fabrík, bolo skutočne aj vyprodukované v slovenských podnikoch. Neboli pochybnosti, ktoré výrobky nazvať slovenskými. Dnes to už platí v oveľa menšej miere. Na Slovensku sa vyrábajú aj produkty, ktoré nepochádzajú zo slovenských firiem a o ich slovenskosti sa dá polemizovať. Mnohé z nich sú známe aj za hranicami a svojou kvalitou robia dobré meno výrobcovi aj našej krajine. Aké výrobky sa dnes na Slovensku vyrábajú a do akej miery sú slovenské.