Řízení hotovosti - Previdoli, D.
Konjunkturálny pokles a potreba zabezpečenia platobnej schopnosti podniku a tým aj jeho schopnosti prežiť. Manažment likvidity. Plánovanie likvidity a predpoklad budúcich nákladových položiek. Aktívne ovplyvňovanie platieb. Kombinácia manažmentu likvidity s manažmentom cudzích mien. Obhospodarovanie menových rizík a rizika v oblasti úrokových nákladov.