Racionální rozhodování vedoucích pracovníků - Jurča, Robert
Medzi hlavné články vyskytujúce sa v systéme riadenia patrí rozhodovanie, na ktorého kvalite je závislá úroveň a dobré fungovanie akého koľvek systému. Rozhodovanie patrí medzi dôležité a neoodliteľné súčasti každého riadiaceho pracovníka. Rozhodovaním sa určuje budúci vývoj. Aby sme boli schopní zdokonaľovať rozhodovanie a tým následne riadenie, musíme postupne skvalitňovať jeho jednotlivé základné zložky, t. j. informácie, metodiku rozhodovania a úroveň ľudského faktoru.