Koncepcia controllingu v podniku - Baran, Dušan
Podnik ako systém, vitálny podnik. Doplnenie systému riadenia controllingom. Ciele controllingu. Financie controllingu. Controlling doplňuje a integruje manažment ako v koncepčnom a funkčnom zmysle, tak aj v personálnom zmysle. Pomocou controllingovej filozofie a infraštruktúry možno dostať pod kontrolu komplexnosť riadenia podniku, čo vysvetľuje mimoriadny úspech a veľký dopyt po controllingu v hospodárskej praxi.