Alokácia priamych zahraničných investícií v Slovenskej a Českej republike - Ďurišová, Mária
Výsledky porovnania alokácie PZI do Českej a Slovenskej republiky, pričom sa vychádzalo z jednotného vymedzenia ekonomických kategórií ako sú majetková účasť, základný kapitál, reinvestovaný zisk a ostatný kapitál. Faktory, ktoré v súčasnosti najviac ovplyvňujú prílev investícií sú všeobecný legislatívny rámec podnikania, investičné stimuly, kvalifikácia ľudských zdrojov, kvalita a cena pracovnej sily, stav v rozvoji dopravnej a ostatnej infraštruktúry, kvalita služieb poskytovaných agentúrami SARIO a CzechInvest. Problémy, ktoré stoja pred SR a ČR v tejto oblasti.