Aspekty cezhraničnej spolupráce Moravy a Slovenska ako euroregiónu - Maxina, Ľuboš
Euroregióny majú nezastupiteľné miesto v procese vytvárania jednotného európskeho priestoru. Hlavné ciele euroregiónu. Systém podpory euroregionálnych aktivít. Slovenské euroregióny. Spoločenstvo INTERREG. Príklady analýz cezhraničných väzieb na slovensko-českej hranici.