Problematika růstu veřejných výdajů z důvodu stárnutí populace - Maaytová, Alena
Problematika starnutia populácie sa v posledných rokoch stáva často predmetom odborných diskusií. Problémom starnutia sa podrobne zaoberá aj Európska únia. Výdavky na starobné dôchodky. Problematika výdavkov na zdravotníctvo v súvislosti so starnutím populácie. Tieto výdavky môžu výrazne ovplyvniť deficit verejných rozpočtov.