Progresívnosť zdanenia a efektívna daňová sadzba - Široký, Jan
V mnohých krajinách prebiehajú diskusie o zjednodušení osobných daní z príjmov. Porovnanie osobných daní z príjmov v krajinách Európskej únie. Definícia základných termínov: daňová progresívnosť verzus progresívnosť daňovej sadzby a efektívna daňová sadzba. Meranie daňovej progresívnosti. Niektoré výsledky merania daňovej progresívnosti a efektívnej daňovej sadzby v Českej republike na príklade zamestnanca.