Algoritmus na nájdenie všetkých efektívnych riešení úloh viackriteriálnej lineárnej optimalizácie s bivalentnými premennými - Nahácka, Veronika
Predstavený čiastočne upravený algoritmus teheránskych profesorov G. R. Jahanshahloo, F. Hosseinzadeh Lotfi, N. Shoja a G. Tohidi na nájdenie všetkých efektívnych riešení úloh viackriteriálnej lineárnej optimalizácie s bivalentnými premennými. Pri každej iterácii tohto algoritmu je riešená jednoúčelová úloha lineárnej optimalizácie s bivalentnými premennými, pričom optimálne riešenia týchto úloh sú vždy efektívnymi riešeniami pôvodnej úlohy. Uvedený príklad s výsledkami.