Rozvoj podnikania a činnosť podnikateľských subjektov v SR a v Bratislave - Šúbertová, Elena
Hospodárska politika v SR je zameraná na podporu malého a stredného podnikania. Počet MSP a príjmy štátneho rozpočtu. Podiel MSP v slovenskej ekonomike je v súčasnosti už porovnateľný s vyspelými krajinami Problémy MSP naďalej ostávajú nezmenené - vysoké odvody, vysoké nepriame dane, nízka vymáhateľnosť práva, dostupnosť cudzích zdrojov, predovšetkým získanie štartovacieho kapitálu. Podnikanie v Bratislave - vybrané aspekty v oblasti turistiky. Je potrebné zvýšiť aktivitu podnikateľských subjektov, napríklad v oblasti podávania úspešných projektov, zefektívniť spoluprácu podnikateľov a neziskových organizácií s cieľom rozvoja miest a regiónov.