Pro Izrael charakteristický individualismus - Gullová, Soňa
Individuálny spôsob obchodného jednania v Izraeli daný spoločenskou rôznorodosťou krajiny. Neformálnosť v jednaní. Rokovanie štýlom víťazstvo - prehra. Tvrdosť a priebojnosť izraelských obchodníkov. Snaha izraelských obchodníkov čo najlepšie spoznať zahraničného partnera. Dohadovanie sa o cene. Rýchly spád obchodného rokovania.