Monetary policy and central banking in view of Alan Greenspan - Muchová, Eva, 1961-
Príspevok analyzuje teoretické náhľady a praktické kroky Alana Greenspana, ktorý je považovaný za jednu z najväčších osobností centrálneho bankovníctva. Greenspanove názory na centrálne bankovníctvo a jeho úlohy v demokratickej spoločnosti. Analýza monetárnej politiky centrálnej banky, ktorá sa mení v súlade so zmenami v štruktúre ekonomiky. Greenspanove argumenty proti explicitnému stanovovaniu inflačného cieľa a postup FEDu pri riešení akciovej bubliny. Problém deflácie z pohľadu centrálnej banky.