Intrakomunitární plnění - dodání zboží uvnitř Evropského spoločenství formou třístranného obchodu - Fitříková, Dagmar
Do kategórie tzv. intrakomunitárneho plnenia patria okrem iného aj obchodné transakcie týkajúce sa dodania tovaru formou trojstranného obchodu. Použitie zjedonodušeného postupu predpokladá splnenie určitých zákonom stanovených podmienok a odlišuje sa od postupu pri štandardnom dodaní tovaru v rámci EÚ. Uplatňovanie DPH pri dodaní tovaru formou trojstranného obchodu. Odlišnosti, ktorými sa vyznačuje dodanie tovaru formou trojstranného obchodu oproti zásadám uplatňovaným u bežných dodávkach tovaru vo vnútri EÚ.