Transatlantickí spojenci hľadajú odpovede na nové výzvy - Pressburg, Adrian Peter
Nedávna výmena politických garnitúr umožnila Veľkej Británii a Francúzsku upraviť kurz svojej domácej i zahraničnej politiky. To sa odzrkadľuje aj na globálnej politickej a hospodárskej aréne. Vyspelý Západ na nej nevystupuje tak suverénne ako v minulosti a nástojčivo hľadá spôsoby, ako sa udržať na špici. Fenomén Sarkozy, Angela Merkelová, Gordon Brown. Vzťahy k Rusku.