Slovinské banky a jejich rizika po přechodu na euro
Vplyv vstupu do EU a prijatie spoločnej európskej meny na zmeny ziskovosti, štruktúry obchodov a bankového rizika Slovinska. Hľadanie nových možností umiestnenia zdrojov aj mimo EMU. Používanie slovinských bánk zahraničné zdroje pre financovanie úverových aktív. Zníženie menového rizika zavedením eura. Zvýšenie získavania zdrojov zo zahraničia.