Hľadanie optimálnej štruktúry rozpočtových výdavkov v kontexte plánovanej reformy financovania EÚ - Polakovič, Jozef
Problematika optimálnej štruktúry výdavkov komunitárneho rozpočtu. Priority financované z komunitárnych zdrojov. Financovanie aktivít presunutých na úroveň členských štátov. Rozpracovanie reformy financovania Spoločnej poľnohospodárskej politiky a štrukturálnych operácií. Presadenie reformných plánov v kontexte divergujúcich záujmov jednotlivých aktérov procesu formovania finančného mechanizmu EÚ.