Stav a význam aktívneho zahraničného cestovného ruchu pre Slovensko - Uhliar, Miroslav, 1981-
Potreba sledovania a budovania aktívneho zahraničného cestovného ruchu (AZCR) na Slovensku. Charakteristiky cestovného ruchu. Poddimenzovanosť a nedostatočný rozvoj cestovného ruchu na Slovensku. Hlavné príčiny súčasného stavu cestovného ruchu v SR. Vývoj aktívneho zahraničného cestovného ruchu. Prehľady o počte zahraničných hostí v ubytovacích zariadeniach. Vývoj devízových príjmov AZCR a podielu AZCR na HDP Slovenska. Teritoriálne charakteristiky AZCR.