K analýze zmien vo vnímaní problematiky žien v médiách na prahu tretieho tisícročia - Plávková, Oľga
Ciele a formy medializácie problematiky žien od začiatku 90-tych rokov do súčasnosti. Analýzy vybraných mediálnych projektov a ich ciele pri oslovení verejnosti v 90-tych rokoch. Nutnosť pre zmenu viacerých stereotypných predstáv, ktoré vymedzujú typické správanie príslušníka daného pohlavia. Podpora pozitívnych postojov, na urýchlenie kryštalizácie latentných a nevyzretých názorov a neutralizáciu negatívnych názorov, postojov, mienky verejnosti voči ženám a riešenie ich špecifických problémov.