Nórska ekonomika vo svetovom hospodárstve - Dudáš, Tomáš, 1976-
Analýza súčasného postavenia Nórska vo svetovom hospodárstve. Nórsko ako štát exportujúci strategické enrgetické suroviny, ropu a zemný plyn. Význam ťažobného priemyslu v ekonomike štátu. Zriadenie rozvojového fondu na podporu investícií do progresívnych technológií.