Spoločensko-politický systém krajín Strednej Ázie, súčasný stav a perspektívy vývoja - Sayfiddinov, Alisher
Autoritatívne prvky spoločensko-politického systému, regionálny klientizmus a politická trieda prepojená s perzonifikovanou vládou v krajín Strednej Ázie. Podpora inštitúcií pre vládne kruhy pri posilňovaní ich moci. Chýba legálna opozícia. Podstata nového politického procesu.