Komentár k návrhu nového zákona o audítoroch, audite a dohľade nad výkonom auditu - Hájková, Anna
Navrhovaným zákonom sa má zrušiť zákon č. 466/2007 Z.z., nový zákon má byť platný od 1. 1. 2008. Cieľ zákona. Schvaľovanie audítorov a audítorských spoločností., vzájomné uznávanie kvalifikácie, odborná príprava audítora, vzdelávanie audítorov. profesijná etika, dôvernosť informácií a audítorské tajomstvo, nezávislosť a nestrannosť audítorov. Audítorské štandardy, správa audítora, zodpovednosť za škodu, systém previerok zabezpečenia kvality auditu. Komora audítorov, Úrad pre dohľad nad výkonom auditu, smernice prevzaté zákonom do nášho právneho poriadku.