K procesu a historickému významu konštituovania Organizácie spojených národov - Weiss, Peter
Podrobná analýza politických okolností vzniku Organizácie Spojených národov. Zrod idey a jej vyjadrenie v Atlantickej Charte. Kľúčové momenty rokovaní "Veľkej trojky". Význam vzniku OSN.