Chudobná miliarda a ako jej pomôcť - Roháč, Dalibor
Recenzia na knihu P. Colliera: The Bottom billion. Silné emócie vyvoláva chudoba krajín tretieho sveta. Príčiny chudoby. Mnoho najchudobnejších krajín sa zmieta v rozličných konfliktoch. Snaha vysvetliť príčiny konfliktov. Výhody aj nevýhody prírodných zdrojov, ktoré chudobné krajiny vlastnia. Poloha krajiny a kvalitatívne charakteristiky jej susedov. Politika, ktorú krajina praktizuje. Odporúčania autora knihy ako pomôcť riešiť problém chudobných krajín.