Vplyv novely Zákonníka práce na daňové výdavky zamestnávateľa od 1. 9. 2007 - Strýčková, Jolana
Od 1. 9. 2007 nadobudol účinnosť zákon č. 348/2007 Z.z. - novela Zákonníka práce - je veľmi rozsiahla, obsahuje 157 bodov, na základe ktorých sa dopĺňajú a novelizujú ustanovenia všetkých častí ZP. Počas schvaľovania novely ZP boli ostro kritizované najmä ustanovenia, ktoré zvyšujú náklady zamestnávateľov na zamestnávanie zamestnancov.