Marketing attitudes towards the functional food and implications for market segmentation - Horská, Elena
Skúmanie príležitostí pre ďalšiu expanziu v kategórii funkčných potravín ako vysoko inovatívnych produktov na základe segmentácie trhu zo spotrebiteľského hľadiska. Analýza spotrebiteľov a ich vzťahu k funkčným potravinám, vzťah medzi výživou a zdravím, dôvera k určitým subjektom na trhu potravín, ktoré formujú verejnú mienku (konzultanti, lekári, propagácia). Výsledkom prieskumu (v Nemecku, Poľsku, Španielsku a Veľkej Británii) je definovanie 5 trhových segmentov, ktoré nakupujú funkčné potraviny a 3 trhových segmentov, ktoré majú k funkčným potravinám negatívny postoj.