Výkon ako motivácia - Adamková, Hana, 1969-
V praxi sa venuje značná pozornosť pohnútkam, ktoré vedú k výslednému výkonnému efektu. Hovoríme o tzv. výkonnom motíve. Modely výkonovej motivácie. Model voľby miery rizika. Tri skupiny zamestnancov - optimistický typ, realistický typ, pesimistický typ. Kognitívny model motivácie. Tretím modelom výkonovej motivácie je model sebahodnotenia.