Postavenie produktového manažéra v organizácii - Karkalíková, Marta
Postavenie produktového manažéra v organizácii je dôležité čo poukazuje i na náplň jeho práce a činností vykonávaných v podniku, ktoré si vyžadujú znalosti z oblasti marketingu, ekonómie, predaja a poznania technológie produktu a jeho kvality. Organizácie produktovým manažérom ponúkajú samostatnú dynamickú a zodpovednú prácu a očakávajú zlepšenie pozície v konkurenčnom prostredí. Hľadajú pre svoje produktové portfólia produktových manažérov, ktorých poverujú takými činnosťami ako je aktívne sledovať trh, ovplyvňovať ho, a tiež pochopiť a predvídať požiadavky a očakávania zákazníkov.