Určovanie a kontrola kvality motorových palív v Slovenskej republike - Lacková, Alica
Popis pravidiel určovania kvality benzínu a motorovej nafty, obsiahnutých v norme STN EN 14274:2004, monitorovací systém kvality palív, označovaný skratkou FQMS. Uvedený systém je zameraný na hodnotenie kvality benzínu a motorovej nafty na trhu všetkých členských štátov Európskeho spoločenstva. Pripojenie SR k tomuto monitorovaciemu systému a jeho význam z viacerých hľadísk, hlavne vzhľadom na jednotnú kontrolu kvality motorových palív, ako aj na informovanie a ochranu spotrebiteľov. Poukázania na opodstatnenosť kontroly kvality motorových palív, ich realizáciu a výsledky.