Základný zákon obstál v skúške času - Grman, Štefan
Slovenský národ vytvoril svoj štát v roku 1993 a postavil ho na občianskom princípe. Z histórie vývoja vzniku Ústavy Slovenskej republiky. Slovenská ústava sa rodila veľmi ťažko. Dva princípy preambuly. Širšia platforma práv a slobôd. Proces schvaľovania vládneho návrhu ústavy a doterajšie novelizácie. Ďalšie zmeny v ústave možno očakávať v prípade prijatia Ústavnej zmluvy Európskej únie - Zmluva o ústave. Otvorené problémy na riešenie v Ústave SR.