Kontrola má byť najmä prevenciou - Blaško, Marian
Kontrola má významnú a nezastupiteľnú úlohu pri čerpaní finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov Európskej únie. Pravidelné audity vykonávané Európskou komisiou (EK). Zodpovednosť slovenských orgánov. Zameranie kontroly. Verejné obstarávanie. Overovanie žiadostí o platbu. Zistené nedostatky. Samostatné oddelenie následnej kontroly fondov EÚ a jeho činnosť. Kto poruší pravidlá pri čerpaní eurofondov, musí ich vrátiť do rozpočtu EÚ.