Rozvojová pomoc Európskej únie - Raslavská, Ivana
Rozvojová politika Európskej únie ako podstatná súčasť vonkajších ekonomických aj politických vzťahov voči tretím krajinám zakotvená v princípe morálnej zodpovednosti, ktorá zaväzuje členské krajiny pomáhať ekonomicky menej vyspelým krajinám. Inštitucionálny rámec rozvojovej pomoci EÚ. Rozvojová pomoc členských štátov EÚ. Štruktúra rozvojovej pomoci EÚ. Spolupráca s krajinami Afriky, Karibiku a Tichomoria. Externá pomoc. Záväzky a priority rozvojovej pomoci EÚ.