Kohézny fond - Lipková, Ľudmila
Úloha Kohézneho fondu - pomáhať zaostalejším krajinám znižovať disparity v dosiahnutej úrovni ekonomického a sociálneho rozvoja a stabilizovať ekonomiku. Príprava na vstup do hospodárskej menovej únie, t.j. splnenie konvergenčných kritérií. Podmienky čerpania finančných prostriedkov z Kohézneho fondu. Diferenciácia názorov na financovanie zaostalejších štátov Európskej únie. Odporcovia financovania.