Modelovanie vplyvu fiškálnej decentralizácie na zvýšenie efektívnosti verejných financií - Péliová, Jana, 1976-
Autorka sa zaoberá problematikou empirického merania vplyvov realizácie fiškálnej decentralizácie na ekonomický rast a veľkosť verejného sektora. Na analýzu využíva lineárnu regresnú analýzu. Ekonomický rast meria prostredníctvom HDP na obyvateľa a veľkosť verejného sektora podielom verejných výdavkov na HDP.