Turecko: spojenie nespojiteľného? - Pressburg, Adrian Peter
Zvolenie Abdulláha Güla za tureckého prezidenta a vlna úvah o osude tejto euroázijskej krajiny. Ubezpečenie vlády a nového prezidenta, že otváranie tureckého hospodárstva a jeho začleňovanie do globálnej ekonimy bude nerušene napredovať. Prezidentova charizma. Vízia prezidenta - skĺbiť univerzálne prvky západnej demokracie a liberálnej trhovej ekonomiky so základnými piliermi islamu. Rodinné zázemie prezidenta. Zahraničné skúsenosti. Úsilie o zachovanie islamu a tureckého vlastenectva. Profity z globalizácie a europeizácie tureckého hospodárstva.