Analýza prechodu kompetencií v oblasti regionálneho vzdelávania v rámci decentralizácie verejnej správy - Vališová, Daša, 1982-
Kľúčovým nástrojom reformy verejnej správy sa stala decentralizácia verejnej správy, ktorá v sebe zahŕňa decentralizáciu kompetencií, financií a politickej moci. Príspevok poukazuje na inštitucionálne a legislatívne zmeny, ktoré sa uskutočnili v rámci decentralizácie kompetencií v oblasti regionálneho školstva.