Účtovné zásady, zmeny v účtovných odhadoch a chyby - Kordošová, Alena, 1970-
Účtovné zásady, zmeny v účtovných odhadoch a chyby v oblasti účtovníctva subjektov verejného sektora sú riešené štandardom IPSAS 3. Cieľom tohto štandardu je stanoviť kritériá výberu a zmeny v účtovných zásadách, vrátane účtovného spracovania a zverejňovania zmien v účtovných zásadách, zmien v účtovných odhadoch a opráv chýb. Tento štandard má zvýšiť dôležitosť a spoľahlivosť účtovnej závierky účtovnej jednotky, ako aj vzájomnú porovnateľnosť účtovných závierok za rôzne obdobia a porovnateľnosť s účtovnými závierkami iných účtovných jednotiek.