Rozpočtovníctvo-efektívny nástroj riadenia podniku - Šagátová, Slavka, 1975-
Charakteristika rozpočtovníctva ako ekonomického nástroja. Úlohy rozpočtovníctva: informačno-koordinačná, motivačná, kontrolná. Prístupy k rozpočtovaniu: od indexných rozpočtov k rozpočtovaniu s nulovým základom, od rozpočtov stanovených na pevne určené obdobie ku kĺzavým rozpočtom, od pevných rozpočtov k variantným, od limitných k indikatívnym rozpočtom, od univerzálnych vzťahových veličín k metódam založených na vzťahu k čiastkovým aktivitám.