Nové přístupy k měření finanční výkonnosti podniku - Dluhošová, Dana
Nová koncepcia finančného riadenia - Shareholder value. Dimenzie vnímania koncepcie Shareholder value. Vývoj ukazovateľov a vymedzenie merania finančnej výkonnosti. Účtovné ukazovatele výkonnosti. Value drivers. Charakteristika a prepočet vybraných variant ukazovateľa EVA. Vývoj ukazovateľa EVA v podmienkach ČR. Porovnanie ukazovateľov finančnej výkonnosti.