Metódy vykazovania peňažných tokov - Sklenka, Miloš
Peňažné toky v účtovnej jednotke sa vykazujú pre účely zostavenia prehľadu peňažných tokov dvoma metódami. V prevádzkovej činnosti sa vykazujú priamou metódou alebo nepriamou metódou, v investičnej a finančnej činnosti sa vykazujú len priamou metódou. Pod metódou vykazovania peňažných tokov sa rozumie postup vykazovania peňažných tokov. Metódy, ktorými je možné vykazovať príslušné peňažné toky v jednotlivých činnostiach účtovnej jednotky.