Samospráva nie je osamelým bežcom - Kerekeš, Juraj
Reforma verejnej správy otvorila pred obcami a krajmi široké kooperačné pole. Kompetencie obcí a krajov poskytujú priestor na mnohoraké a mnohostranné kooperačné väzby, a to aj s podnikateľským a mimovládnym sektorom. Efektívnosť spoločného postupu. Aktivizácia cezhraničnej spolupráce územnej samosprávy a jej podmienky. Prvé výsledky cezhraničnej spolupráce.