Menej učiť, ale pritom viac naučiť - Pajtinka, Ľubomír
Vedomosti a tvorivosť sú v súčasnosti strategickou surovinou, nie oceľ a uhlie ako to bolo v minulosti. Aká je úroveň a kvalita školstva na Slovensku. Preťaženosť žiakov, učiteľov i rodičov. Nevyhnutnosť reformy školstva. V školstve si nemožno dovoliť stagnáciu. Školstvo musí byť pružným systémom reagujúcim na nové podmienky. Zmeniť sa však musia aj rodičia.