Zmeny v manažmente a v marketingu v slovenských podnikoch po vstupe SR do EÚ - Šúbertová, Elena
Významná úloha malého a stredného podnikania v krajinách s trhovou ekonomikou. Ciele podnikania v malých a stredných podnikoch (MSP). Vývoj počtu podnikateľov a dynamika ich vývoja na Slovensku. Úlohy podnikateľov v MSP a námety na zlepšenie funogavania podnikov v SR. Vybrané problémy a východiská MSP na Slovensku v poľnohospodárstve. Výkonnosť slovenského poľnohospodárstva v rokoch 2001 - 2005. Údaje z oblasti rastlinnej a živočíšnej produkcie. Spotrebná náročnosť slovenského poľnohospodárstva - medzispotreba. Zlepšenie samofinancovania potrieb. Zníženie ukazovateľa čistého zisku z podnikania.