Populácia vo svetovej ekonomike - Grešš, Martin, 1978-
Problematika pracovných zdrojov, predovšetkým počet a štruktúra obyvateľstva určitého štátu a špecifickejšie štruktúra pracovnej sily, sa vzhľadom na rôzne exogénne a endogénne faktory, stáva čoraz dôležitejšou a pálčivejšou. Dôvodom je skutočnosť, že vetky tieto otázky sú úzko späté a vplývajú na stav a perspektívy ekonomického, sociálneho, politického vývoja a rozvoja danej krajiny ako aj na usporiadanie ekonomickej a politickej sily v regionálnom či dokonca vo svetovom rozmere.